Sterren op TV
Alex Martina de Ruijter Tiszafüred Hongarije Ik Vertrek

Auteur: Senna Reimink

Datum: 29 augustus 2017

Laatst Geüpdatet: 24 december 2022

Alex en Martina de Ruijter in Ik Vertrek naar Hongarije

Alex de Ruijter en Martina de Ruijter-van Bijsterveldt doen mee aan Ik Vertrek. De twee verloren hun hart aan Hongarije en dan met name het Tiszameer en het was dan ook al duidelijk dat ze Nederland ooit zouden inruilen voor het land. We zien hoe ze het vertrouwde Oosterhout achter zich laten om met een boerderij in Tiszafüred aan de slag te gaan. En hoe gaat het nu met Alex en Martine uit Ik Vertrek?

Inhoudsopgave

Alex en Martina in Ik Vertrek

Alex de Ruijter en zijn vrouw Martina de Ruijter – van Bijsterveldt zijn verliefd geraakt op Tiszameer en zijn omgeving. De 54-jarige rioolopzichter Alex en de 53-jarige voetreflextherapeut Martina verloren binnen no-time hun hart aan de plek in Hongarije. Ze hebben soms net het idee dat ze in de Biesbosch zijn en dus besluiten ze in Hongarije te kijken naar de opties om te emigreren. Als ze daar in 2014 op een boerderij stuitten die precies aan hun wensen voldoet, duurt het niet lang voordat ze overgaan tot actie.

Alex en Martina naar Tiszafüred in Hongarije

Alex en Martina uit Ik Vertrek zijn sinds september 2014 de trotse eigenaar van een mooie boerderij in Tiszafüred met een stuk grond. Ze legden ‘slechts’ 30.000 euro neer voor hun plekje in Hongarije. Op het moment van de aanschaf wisten ze eigenlijk nog niet eens zo goed wat ze met de boerderij wilden. Gingen ze nou toch liever voor een naturistencamping of voor een spiritueel centrum? Wat ze wel weten is dat ze de verbouwing volledig zelf willen doen en hoe dat gaat lopen, zien we in Ik Vertrek.

Hoe is het nu met Alex en Martina uit Ik Vertrek?

Alex en Martina hebben de opnames van Ik Vertrek al een tijdje achter de rug. Inmiddels is het duidelijk dat de twee er goed voor zitten in Hongarije. Ze zijn de trotse eigenaar van Natuurcamp-inn Tisza-To dat gevestigd is in Tiszaorveny aan het Tisza-meer. Die keuze is niet voor niets gemaakt. “Onze doelstelling is mensen te laten genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Dit doen we in combinatie met het authentieke Hongaarse landleven.”

Inmiddels is de natuurcamp-inn uitgegroeid tot een goed draaiende plek. Zo was het half augustus zelfs boven verwachting druk en hebben ook Hongaren de plek inmiddels gevonden.

Alex en Martina de Ruijter uit Ik Vertrek zijn te volgen via Facebook.