Sterren op TV
Aletha Leidelmeijer

Auteur: Senna Reimink

Datum: 18 februari 2016

Laatst Geüpdatet: 18 februari 2016

Aletha Leidelmeijer van de radio naar FOX Sports

Aletha Leidelmeijer is op haar 31ste doorgedrongen tot de landelijke televisie. Was de brunette al regelmatig te horen en soms ook te zien bij RTV Utrecht, voor FOX Sports is ze het tweede vrouwelijke gezicht naast Helene Hendriks.

Wie is Aletha Leidelmeijer

Aletha Leidelmeijer zwierf lange tijd rond in de provincie Utrecht. Ze kom uit Leusden, om te gaan studeren net buiten de regio in Zwolle. Inmiddels woont ze al flink wat jaren in Utrecht en was één van de vaste stemmen van RTV Utrecht. Ieder weekend praatte ze het hele sportprogramma Namen en Rugnummers aan elkaar. Ook maakte Aletha Leidelmeijer filmpjes en dook zodoende regelmatig op bij FC Utrecht. Daar zal ze nu vooral nog langs de lijn te vinden zijn.

FOX Sports maakte in januari 2016 namelijk een transfer bekend. De sportzender had net voor het sluiten van de markt ook weten toe te slaan met het vastleggen van Aletha Leidelmeijer. En dat na een zeer zwaar jaar voor de brunette. Een jaar eerder werd ze namelijk pardoes getroffen door verlammingsverschijnselen. Ze lag enige weken in het ziekenhuis, maar inmiddels is ze er weer helemaal bovenop.

Aletha Leidelmeijer bij FOX Sports

Daardoor kunnen we Aletha Leidelmeijer voortaan ook op de buis regelmatig zien. Van regiobabe is ze nu namelijk een sportbabe geworden. Per 1 februari is ze aangesteld als presentator en verslaggever. Daarmee is Leidelmeijer eigenlijk de opvolger van Bas van Veenendaal. Hij stapte in het najaar over naar Ziggo Sport, opvallend genoeg begon ook hij bij RTV Utrecht. Het takenpakket van Aletha Leidelmeijer is voorlopig overzichtelijk. Ze presenteert doordeweeks een aantal avonden FOX Sports Vandaag, zeg maar het sportjournaal van de zender.

Daarnaast zal Aletha Leidelmeijer met haar microfoon langs de lijn staan bij Eredivisiewedstrijden om voor te beschouwen, met analisten te praten en na afloop wat kritische edoch eerlijke vragen te stellen aan spelers en trainers. Voor haar debuut mocht ze gelijk afreizen naar Den Haag, waar ADO en Roda JC speelden. “Na jarenlang het volgen van één club in de Eredivisie bij RTV Utrecht, ga ik met enthousiasme de uitdaging aan om nu betrokken te zijn bij alle clubs uit de Eredivisie. Ik ben vereerd dat ik voor zo’n grote organisatie als FOX Sports mag werken. Naast het Eredivisievoetbal verheug ik mij ook op de andere competities, tennis en andere sporten waar FOX Sports verslag van doet”, zo vertelde Aletha Leidelmeijer in de persverklaring.