Sterren op TV
Albert Klein Haneveld man Laura Bromet

Albert Klein Haneveld de man van Laura Bromet

Albert Klein Haneveld is de man van Laura Bromet, een Nederlandse politica en Tweede Kamerlid namens GroenLinks. De twee zijn getrouwd en hebben samen vier kinderen: twee zoontjes en twee dochters.

Albert Klein Haneveld vriend van Laura Bromet

Albert Klein Haneveld heeft filosofie gestudeerd op de Universiteit van Amsterdam. Zijn eerste job was als uitvoerend producent en programma-ontwikkelaar bij het productiebedrijf van documentairemaker Frans Bromet; de vader van zijn vrouw Laura Bromet.

Al sinds juni 2006 is Albert Klein Haneveld echter werkzaam voor Hollandse Helden. Daarover schrijft hij op zijn LinkedIn-pagina: “Hollandse Helden ontwikkelt en produceert programma’s voor televisie, internet en filmtheaters. Dit doen wij in opdracht van omroepen, reclamebureaus, de overheid en bedrijven die met behulp van een eigen programmatitel hun doelgroep willen bereiken en inspireren.”

Laura Bromet dochter van Frans Bromet

Laura Bromet is in 1971 geboren in Purmerend. In 2006 rolde ze de politieke wereld in als gemeenteraadslid in Waterland, later was ze ook nog twee jaar lang wethouder in Waterland. Tussendoor maakte Laura nog uitstapjes naar compleet andere sectoren, als journaliste voor het Noordhollands Dagblad en lerares Nederlands en Aardrijkskunde op het Luzac College, maar de politiek was altijd al haar passie en roeping.

Verder heeft Laura Bromet in 2012 een documentaire samen met haar vader, de eerder benoemde filmmaker Frans Bromet, gemaakt. Deze heette Alles van Waarde.

Laura Bromet politica en Tweede Kamerlid GroenLinks

In juni 2018 debuteerde Laura Bromet in de Tweede Kamer. Ze werd beëdigd als opvolger van Rik Grashoff bij de politieke partij GroenLinks, waar ze al een tijdje als beleidsmedewerker landbouw, natuur, milieu en ruimtelijke ordening actief was geweest. Gelukkig heeft Laura Bromet ondanks alle werkzaamheden nog meer dan genoeg tijd over voor haar man Albert Klein Haneveld en hun kinderen!

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Laura Bromet (@laurabromet)

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Laura Bromet (@laurabromet)