Sterren op TV

Heeft NOS-journalist Albert Bos een vriendin?

Het lijkt erop dat Albert Bos geen vriendin heeft. De journalist, werkzaam voor de NOS, vergaarde vooral bekendheid tijdens de persconferenties van premier Mark Rutte rondom het coronavirus.

Albert Bos heeft geen vriendin

Albert Bos studeerde in 2010 af op de christelijke Hogeschool Windesheim, in Zwolle. Hij volgde er de opleiding Journalistiek en specialiseerde in American Studies, Interviewing en Radio and TV News. Nog voordat Albert zijn diploma binnen had ging hij al aan de slag bij de NOS: in 2009, als reporter voor de NOS Headlines.

Verder was Albert Bos drie jaar lang presentator bij Omroep N en werkte hij één jaartje in de redactie van Omroep Gelderland, en vier bij die van Omroep Brabant. Sinds 2015 verdient Albert zijn brood bij de NOS als politiek verslaggever.

Albert Bos gaat viral met ‘domme vraag’ bij corona-persconferentie

Albert Bos vergaarde de meeste bekendheid op een niet al te fijne manier. Op de sociale media ontplofte namelijk een spreekwoordelijke bom toen hij aan premier Mark Rutte vroeg ‘hoe hij kan verhalen dat de mensen niets terug krijgen voor hun goede gedrag’ (het zich goed aan de regels houden van de corona-lockdown)’. De maatregelen werden immers nog niet versoepeld.

Op met name Twitter kreeg Albert Bos een enorme bak kritiek over zich heen. Zo zei journalist Rob Wijnberg: “Het is de stompzinnigste vraag ooit gesteld door een journalist. Met 1,5 kilometer afstand de stompzinnigste vraag ooit gesteld.” En Blendle-baas Alexander Klopping: “NOS weet, er kijken 7 mio mensen. De eerste vragen hebben groot publiek. Zou er dan overleg zijn met hoofdredactie over de lijn van de vraag? En zou het idee daar echt geweest zijn: ‘De mensen zijn het zát om offers te brengen, maak dat maar de kern van je vragen’?”

Albert Bos lijkt vrijgezel

Afgaande op zijn eigen sociale media-accounts heeft hij helaas (nog) geen vriendin om steun bij te kunnen zoeken. Maar ongetwijfeld gaat de journalist zijn rug rechten en Nederland in de toekomst van de juiste vragen en informatie voorzien.