Sterren op TV
Alberdien Boer Olke Boer Zoekt Vrouw BZV

Alberdien met Boer Olke op date in Boer Zoekt Vrouw

Alberdien gaat met Boer Olke op date in Boer Zoekt Vrouw. Toen ze de oproep van de boer uit Texas zag, kon ze het niet laten om een brief te schrijven naar de boer. Gelijk bij de eerste video die ze zag van de boer, was Alberdien eigenlijk al over. “Wat heeft deze man een vriendelijke uitstraling. Wat een leuke man”, aldus Alberdien, die is opgegroeid op het platteland.

Inhoudsopgave

Alberdien op speeddate met Boer Olke

De brief van Alberdien heeft ook een goede indruk achtergelaten op Boer Olke. Niet voor niets werd ze uitgenodigd voor de speeddate, waarin ze uitlegde hoe ze bij Olke uitkwam. “Ik dacht: O ja, dit herken ik, dit herken ik en toen zei je ook nog: even gezellig met m’n vrouw ‘s avonds even lekker een wijntje, even knuffelen. Ik ook”, vertelde Alberdien, die erg onder de indruk is geraakt. “Super leuk. Je bent een knappe vent. Een prachtige, mooie grote man.”

Na afloop was Alberdien in ieder geval in één van haar taken geslaagd. “Ik was zeker van plan vandaag om even een krûpe (knuffel) met hem te doen. Het was mijn bedoeling om het na afloop te doen als afscheid, maar hij begon ermee.” En dat was nog lang niet alles, want Alberdien mocht ook terugkomen voor een nieuwe date.

Alberdien op date met Boer Olke

In de vierde aflevering van Boer Zoekt Vrouw zat er ook een date in voor Alberdien. Samen met de andere vrouwen van Boer Olke, waaronder Harriët en Sandra, kreeg ze in Friesland een lesje schoonrijden. Ideaal daar was dat ze samen gewoon in het Fries konden communiceren. Tijdens de date won de boer weer het hart van de brievenschrijfster. “Iedere keer dat ik hem zie, wordt hij mooier. Het voelt vertrouwd. Het voelt wel een beetje als mijn vent.”

Ze lijken weleens een gouden duo te kunnen vormen. “Ik verwacht eigenlijk weer een maatje. Waar je mee kan lachen, huilen, waar je je verhaal aan kwijt kan. Een arm om je heen. Weer samenleven met iemand. Ik word er een beetje emotioneel van. Ik ben best heel veel mannen nog tegengekomen, maar nooit dat ik dacht van: ‘Ja, dat zou mijn vent weleens kunnen zijn’. En dat dacht ik toen ik jou zag wel.”

Alberdien mee naar Texas

Boer Olke koos Alberdien, Sandra en Harriët uit om mee te gaan naar Texas. Eenmaal geland op de boerderij van Olke moest Alberdien toch wel even wennen aan het leven op het platteland. Vooral het feit dat de koeien worden verkocht om vervolgens naar de slacht toe gebracht te worden, vindt ze maar een naar idee. Dat bleef Alberdien in Texas tegen staan en ze was dan ook bang een emotioneel wrak te worden. Ze koos er zelf dan ook voor om haar conclusies te trekken en vertrekt naar huis.