Sterren op TV
Akwasi

Auteur: Senna Reimink

Datum: 16 februari 2016

Laatst Geüpdatet: 16 februari 2016

Akwasi rapt, zingt, acteert en schrijft

Akwasi Owusu Ansah is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de hiphopwereld en ook niet meer van televisie. Zo debuteerde Akwasi als tafelheer bij De Wereld Draait Door. De geboren Amsterdammer zag in 1988 het levenslicht en merkte in 2001 dat hij talent had voor het schrijven van liedjes. Toch duurde het daarna nog vijf jaar voordat de Ghanese Amsterdammer ervoor koos om zich te gaan richten op het maken van rapmuziek.

Akwasi in rapformatie Zwart Licht

In 2007, ging Akwasi met Hayzee de samenwerking aan. Het tweetal besluit aan de slag te gaan onder de naam Zwart Licht. Niet veel later versterkt het duo zich met Leeroy. In 2008 is de rapformatie erin geslaagd om een contract af te dwingen bij Top Notch. Met het debuutalbum Bliksemschicht wordt de groep in de armen gesloten van hiphopliefhebbers.

Na het eerdergenoemde album Bliksemschicht, het album No Juju en het wapenfeit Leeroy Draait Door, besluit het drietal in 2014 om zich tijdelijk te gaan richten op hun solo-carrières. Na een aantal losse nummers en een mini-album, was het in oktober van 2014 tijd voor het album ‘Daar Ergens’. Het eerste solo wapenfeit van Akwasi.

Akwasi geïnspireerd door Bram Vermeulen

Het album van het multi-talent komt niet helemaal uit de lucht vallen. In 2012 kwam de rapper in aanraking met de muziek van Bram Vermeulen. Geïnspireerd door het oeuvre van de in 2004 overleden zanger, gaf de rapper zijn eigen invulling aan de nummers. Zo ontstond het 22 nummers tellende album ‘Daar Ergens’. Op de plaat zijn ook artiesten als Rob Dekay, Gerson Main en Typhoon te horen.

Op het album wordt overigens duidelijk dat Akwasi niet langer alleen zijn hiphop-kunsten vertoont. Hier en daar valt op te merken dat hij ook als zanger aardig uit de voeten kan. Eerder stond Anton Karel Willem Anton Simon Isaak, zoals zijn gehele naam luidt, al op de planken met zijn voorstelling ‘Daar Ergens’. Voor de liefhebbers is het album te beluisteren via Spotify.

En om zijn bekendheid nog maar groter te maken nodigde Matthijs van Nieuwkerk hem voor het eerst uit. Akwasi is nu ook tafelheer bij De Wereld Draait Door. Wil jij op de hoogte blijven van de verrichtingen van Anton Karel? Volg hem dan via Instagram, Twitter of Facebook!