Sterren op TV
Akke Marije Marinus HNTM Holland's Next Top Model

Auteur: Senna Reimink

Datum: 25 augustus 2016

Laatst Geüpdatet: 25 augustus 2016

Akke Marije Marinus winnares Holland's Next Top Model

Akke Marije Marinus is op het eerste gezicht niet het type dat je zou verwachten in Holland’s Next Top Model. Toch heeft deze jongedame, die hier en daar al vergeleken wordt met Doutzen Kroes, de stap gezet naar het programma. En ondanks dat je haar misschien niet gauw in HNTM zou verwachten, heeft ze het gewoon geschopt tot winnares van Holland’s Next Top Model 2016. Zou hiermee een nieuwe Doutzen Kroes geboren zijn?.

Akke Marije Marinus doet mee aan HNTM

Akke Marije Marinus is één van de vrouwen die we zagen in het negende seizoen van Holland’s Next Top Model. Via het programma hoopt Akke Marije erachter te komen of het modellenwerk echt goed bij haar past. Ze heeft in de afgelopen jaren wel al wat fotoshoots gehad, maar het serieuze modellenwerk ging tot op heden aan haar voorbij. Marinus treedt dan ook zeker buiten haar comfortzone door de stap te zetten naar HNTM.

“Ik heb me ingeschreven voor Holland’s Next Top Model. Hoewel ik van het platteland kom, is dat een heel verschil met wat ik allemaal gewend ben. Maar ik ben toch nieuwsgierig naar de hele onbekende wereld. Vind ik het leuk? En kan ik er überhaupt wel iets van. Dus ik dacht laten we het gewoon eens proberen, we geven het een kans. Ik ben heel nieuwsgierig naar de meiden en wat we allemaal gaan doen”, zo vertelde Akke Marije Marinus bij haar voorstelvideo.

Wie is Akke Marije Marinus?

Akke Marije Marinus is afkomstig uit Friesland. Deze twintigjarige dame heeft haar roots in Friesland liggen. Dat en haar modellenwerk zorgen dan ook gauw voor een vergelijking. Marinus wordt nu al gezien als een jongere versie van topmodel Doutzen Kroes. In de afgelopen tijd heeft Akke Marije zich overigens vooral gericht op school. Zo is ze onlangs geslaagd voor haar HAVO-diploma en behaalde ze al een diploma tot sportmasseur. Nu de HAVO is afgerond, wil Marinus aan de slag gaan met de studie Verpleegkundige op het HBO. Akke Marije Marinus heeft overigens ook een bijbaan. Ze werkt bij restaurant Waddengenot aan Zee in Lauwersoog.

Akke Marije Marinus is te volgen via Instagram, Facebook en Twitter.