Sterren op TV
Ajouad El Miloudi

Ajouad El Miloudi is presentator en ondernemer

Ajouad El Miloudi werkt momenteel keihard aan zijn carrière. De in Amsterdam geboren presentator heeft zijn bekendheid in de afgelopen jaren fors zien toenemen. Aan het einde van de dag is hij echter ook gewoon ondernemer. Ajouad El Miloudi is sinds november 2014 de trotse eigenaar van de populaire lunchroom Piasticceria in de Van Woutstraat in Amsterdam.

Inhoudsopgave

Ajouad El Miloudi als presentator

Ajouad El Miloudi werd op 3 juni 1987 in Amsterdam geboren en studeerde in het verleden commerciële economie aan de Hogeschool van Amsterdam. In 2005 begon de carrière van Ajouad in een rap tempo serieuze vormen aan te nemen. De inmiddels 29-jarige El Miloudi, die in het verleden volgens RTL Boulevard nog eens een relatie heeft gehad met de dochter van Hans en Connie Breukhoven: Shanna Breukhoven, ging toentertijd aan de slag bij FunX. Bij het radiostation werd Ajouad aangenomen als presentator.

Tegelijkertijd met zijn baan als radiopresentator van FunX, werd Ajouad ook aangenomen door AT5. Tot 2009 was hij daar werkzaam als presentator. Daarna ging de in Amsterdam geboren El Miloudi aan de slag voor Sense of Dance voor BNN. In tussentijd ging hij er overigens ook nog even met de Philip Bloemendal Prijs vandoor. De andere genomineerden voor de tweejaarlijkse prijs voor talentvolle jonge radio- en televisiemakers waren Ardy Stemerding en Roel Maarderink.

In 2012 begon de carrière van Ajouad El Miloudi bij de KRO. Daar bleef zijn carrière niet beperkt tot één programma. Zo zagen we hem voorbij komen als presentator van Puberreil, Zig Zag, Let The Sun Shine, Stinkend Rijk en Dakloos, Keuringsdienst van Waarde, de Rekenkamer en Willem Wever. Ajouad kun je overigens ook kennen van zijn deelname aan Wie is de Mol?! In 2015 zagen we El Miloudi daarin voorbij komen en viel het al gauw op dat hij over een fotografisch geheugen beschikt. In de vierde aflevering werd Ajouad naar huis gestuurd. Tevens schoof hij al eens aan bij de Kids Top 20 en Zapp Live.

Afkomst van Ajouad El Miloudi

Aan zijn uiterlijk zie je het niet af, maar zijn achternaam verraadt de afkomst van Ajouad El Miloudi wel. De in Amsterdam geboren presentator heeft namelijk Marokkaanse wortels en is islamitisch opgevoed. Al in meerdere interviews sprak de moslim over zijn afkomst. Een van die interviews gaf hij in 2013 met De Volkskrant. Daarin liet hij weten niet graag knuffelmarokkaan genoemd te worden. “Dat is een term waar ik nooit mee akkoord ga, omdat je daarmee zegt dat ik goed ben en de rest van de Marokkanen niet. Het is een mooi volk, goede mensen. Er is geen onderscheid tussen knuffel- en rotmarokkanen. Er zijn een paar rotte appels. Die hebben niets te maken met het hele volk.”

Ajouad El Miloudi in Ranking The Stars

In de zomer van 2016 is Ajouad El Miloudi een van de deelnemers aan het programma Ranking The Stars van Paul de Leeuw. Al voordat de eerste aflevering van het populaire programma op televisie te zien was, konden we in de media al lezen dat Ajouad El Miloudi het regelmatig aan de stok zou krijgen met Patty Brard. “Elk seizoen denk ik weer: dit was de heftigste tot nu toe. Maar OEFFF, deze laatste serie was echt dé heftigste ooit. Verbale gevechten tussen mij en Ajouad El Miloudi en knallende bonje tussen Karin Bloemen en Wibi Soerjadi wisselden zich af”, vertelde Brard in haar column in Weekend.

Ajouad El Miloudi is te volgen via Twitter en Instagram.