Sterren op TV

Auteur: Senna Reimink

Datum: 21 augustus 2019

Laatst Geüpdatet: 1 april 2023

Ahisha Adjoa vriendin van rapper Akwasi

Ahisha Adjoa is de vriendin van Akwasi Owusu Ansah. De Nederlandse rapper van Ghanese afkomst is vooral bekend uit het rapduo Zwart Licht, dat hij vormt met jeugdvriend Hayzee. Tevens is Akwasi te zien in Expeditie Robinson 2019.

Ahisha Adjoa vriendin rapper Akwasi

De vriendin van rapper Akwasi Owusu Ansah staat niet graag in de spotlights. Liever focust Ahisha zich op het samenzijn met vriend Akwasi en met hun dochtertje Nekayah Efia Owusu Ansah.

Sinds 2015 is Akwasi regelmatig te zien als tafelheer en spoken word-artiest bij De Wereld Draait Door. Verder debuteerde hij vorig jaar met zijn gedichtenbundel Laten we het er maar niet over hebben. Ook bracht hij platenlabel Neerlands Dope, dat zich met name richt op cultuur en en het geven van een podium aan opkomend talent, in het leven.

Akwasi in De Wereld Draait Door

Meedoen aan Expeditie Robinson 2019 was voor de Ghanese spierbundel nog wel een dingetje. Hij had namelijk vlak voor de opnames nog niet eens een zwemdiploma, zo vertelde hij aan FunX.

“Ik probeerde het water altijd een beetje te mijden, want ik heb gewoon een soort jeugdtrauma gehad met zwemmen.” Watervlug volgde hij zestien zwemlessen, waardoor hij vlak voor de start van de opnames toch het water kon temmen.

Akwasi in Expeditie Robinson 2019

“‘Je kunt net zwemmen en dan heb je gelijk een proef met water..’ Volgens mij ga ik er niet mooi uitzien, maar daar gaat het niet om! Het gaat om strijden”, stelt de vriend van Ahisha Adjoa glimlachend.

Al met al kreeg hij dan ook geen spijt. “Het is een van de beste ervaringen die ik tot nu toe mee heb mogen maken op het gebied van televisie.” Ook al moest hij vriendin Ahisha en dochtertje Nekayah Efia Owusu Ansah even missen!