Sterren op TV
Afrodite Zegers-Kyranakou Olympische Spelen

Auteur: Senna Reimink

Datum: 17 juli 2016

Laatst Geüpdatet: 17 augustus 2023

Afrodite Zegers-Kyranakou van pianiste tot zeilster

Afrodite Zegers-Kyranakou is één van de sportsters die voor Nederland op jacht gaat naar een Olympische medaille. Ondanks dat haar naam anders doet vermoeden, vormt ze samen met Anneloes van Veen een zeilduo dat er in de zomer van 2016 op de Olympische Spelen voor moet zorgen dat er prijzen voor Nederland worden binnengehaald.

Wie is Afrodite Zegers-Kyranakou?

Afrodite Zegers-Kyranakou is tegenwoordig woonachtig in Den Haag, maar komt oorspronkelijk uit het Griekse Athene. De inmiddels 24-jarige Afrodite bouwde daar al een aardige naam op, al ging het toentertijd niet om haar talent voor zeilen. Deze dame speelde in het verleden namelijk piano en schopte het zelfs tot het conservatorium. Ook volgde ze een studie psychologie in Athene. In 2005 kreeg Afrodite een tegenslag te verwerken. Haar ouders gingen scheiden en haar moeder koos ervoor om naar Nederland te vertrekken.

Aanvankelijk bleef Zegers-Kyranakou in Griekenland bij haar vader om verder te bouwen aan een carrière als concertpianiste. In 2010 verliet ze het land waar haar roots liggen alsnog om in Nederland haar andere passie te kunnen beoefenen: zeilen. In 2014 werd Afrodite vervolgens officieel genaturaliseerd tot Nederlandse. Ook volgde ze hier een studie Rechten. In de toekomst lijken we overigens niet bang te hoeven zijn dat de Olympische sportster het zeilen achter zich laat om concertpianiste te worden. “Zeilen maakt je vingers kapot. Ik kan ze niet meer zo snel bewegen. Sommige vingers voel ik niet eens meer, door het vele knijpen”, zo sprak ze in 2014 uit in gesprek met NRC. Wel plaatst ze zo nu en dan op YouTube eens een video waarin ze wat pingelt op de piano. Ook is muziek nog altijd belangrijk in het leven van Zegers.

Afrodite Zegers-Kyranakou op de Olympische Spelen

In de zomer van 2016 gaat het eindelijk gebeuren. Afrodite Zegers-Kyaranakou heeft veel moeten doen en laten om haar Olympische droom werkelijkheid te kunnen laten worden. Samen met Anneloes van Veen stapt ze in Rio de Janeiro de zeilboot in voor de 470-klasse.

Het is voor Afrodite de eerste keer dat ze meedoet aan de Olympische Spelen. Tijdens het Europees kampioenschap in Spanje werd in 2016 al een tweede klassering genoteerd. Afrodite is met haar lengte van 1 meter 61 overigens niet een van de langste deelnemers aan de OS, maar dat maakt haar niet minder gevaarlijk. En nog een leuk weetje: Zegers-Kyranakou noemt zichzelf een boeken nerd

Afrodite Zegers-Kyranakou is te volgen via Instagram, Twitter en Facebook. Met haar A-Team 470 heeft ze eveneens een blitse website.