Sterren op TV
Adelinde Cornelissen

Adelinde Cornelissen danst met haar paard Jerich Parzival

Adelinde Cornelissen gaat met haar paard Jerich Parzival op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro wederom voor een medaille. Het wordt voor de laatste klus voor Parzival. Na Rio de Janeiro gaat Adelinde Cornelissen verder met Aqiedo.

Cornelissen is een dressuramazone en al op jonge leeftijd kwam ze voor het eerst in aanraking met paarden. Ze was pas drie jaar oud toen ze haar eerst shetlandpony verzorgde. Een paar jaar later begon ze al met het opleiden van paarden en met al haar ponies is Adelinde Cornelissen Nederlands kampioen geworden. Tot op heden leidt Cornelisse paarden op. En met succes. Overigens bestond haar leven niet alleen maar uit paarden. Tot 2008 was ze lerares Engels, maar door haar successen in de hippische sport was dit niet meer te combineren.

Adelinde Cornelissen in Rio de Janeiro

Adelinde Cornelissen gaat in Rio de Janeiro tijdens de Olympische Spelen van 2016 voor een medaille. Ze hoopt haar prestatie met haar paard Parzival in 2012 tijdens de Spelen van Londen minimaal te evenaren. Destijds pakte ze een zilveren medaille tijdens de individuele dressuurwedstrijd. Ook in teamverband presteerde Cornelissen goed met Nederland. Samen met haar teamgenoten Edward Gal en Anky van Grunsven behaalde Nederland een bronzen medaille. In Rio de Janeiro vormt Adeline Cornelissen een team met Edward Gal en Hans Peter Minderhoud. Ook individueel gaat de voormalige docente uiteraard voor een plak in Rio de Janeiro.

Adelinde Cornelissen en Aqiedo

Adelinde Cornelissen heeft in Aqiedo de opvolger van Parzival al klaar staan. Na Rio krijgt de 19-jarige ruin rust en gaat Cornelissen verder met Aqiedo. Eerder in 2016 reed de amazone al met succes een grand prix met Aqiedo. Na afloop van haar eerste wedstrijd met de talentvolle hengst was Cornelissen enorm enthousiast. “Dit was een goed begin met goede stukken erin maar ook nog genoeg verbeterpunten. Het is zo’n talentvol paard, echt super veel zin in”, vertelde de paardenliefhebber tegen dehoefslag.nl. Met Aqiedo heeft Cornelissen dus potentieel goud in handen.

Volg Adelinde Cornelissen op Facebook en Twitter!

Geplaatst door Adelinde Cornelissen op maandag 24 december 2012