Sterren op TV
Ad en Mieke Druiventros Herrie RTL4

Auteur: Senna Reimink

Datum: 24 oktober 2017

Laatst Geüpdatet: 24 december 2022

Ad, Mieke, Rob en Janny Mutsaers in Herrie in de Druiventros

Ad, Mieke, Rob en Janny gaan in Herrie in De Druiventros behoorlijk de strijd aan met Herman den Blijker en meneer Reimers om hun volledig in slaap gesukkeld hotel op te knappen. In Berkel-Enschot en is de familie Mutsaers een begrip, maar een toren van Van de Valk brengt de toekomst in gevaar. Na de binnenkomst van het RTL4-duo zijn er al snel veel addertjes onder het gras, waarvan Den Blijker en Reimers gillend gek worden.

Inhoudsopgave

Ad en Mieke Mutsaers stampen De Druiventros uit de grond

In 1978 hebben Ad en Mieke Mutsaers hotel De Druiventros gekocht en hebbrn er vanaf dat moment een succesvol bedrijf van gemaakt. “Dit hotel is natuurlijk mijn levenswerk geweest”, geeft Mieke direct toe. Het koppel had dan ook de volledige regie in handen en dat is eigenlijk nog altijd het geval. Iedere kamer is volledig ingericht door Mieke en dat doet ze door zich in te kijken bij onder meer Goede Tijden, Slechte Tijden. En al die smaken staan haaks op wat schoonzoon Rob vindt. De jongere generatie staat al klaar, maar de vrije hand krijgen ze absoluut nog niet. En al snel blijkt ook dat er nog een addertje onder het gras is. Mieke laat zich namelijk adviseren door een waarzegger en tevens zakelijk adviseur Martin. Aan de hand van de kaarten die hij legt worden beslissingen genomen. Dit blijkt al tien jaar zo te gaan als er cruciale momenten aanbraken. Zo ook nu dus met de komst van Herrie in De Druiventros.

De laatste tijd moeten Ad en Mieke Mutsaers noodgedwongen een stapje terugdoen, waardoor mede ook Herrie in de Druiventros is ingeschakeld. Ad had namelijk een bacteriologische ontsteking vanuit het lichaam. Na tien dagen op de intensive care is hij drieënhalve maand aan het revalideren geweest. Langzaam is hij weer op kracht, maar neemt van het bedrijf wel langzaam afscheid. “Ik werk niet meer op de vloer. De jongere generatie moet het gaan doen.”

De crisis heeft er bij De Druiventros de afgelopen tien jaar ook flink ingehakt. Van het grote pand is dan ook een deel verhuurd om de kosten te kunnen dekken. Zo is er een casino in de kelder, heeft het CBR een vleugel, is er een kapper en een sportschool in het gebouw. En ondertussen is er aan het hotel- en restaurantgedeelte weinig gedaan, waardoor er een zeer verouderd geheel staat waar Herman den Blijker en meneer Reimers bijna direct gillend gek van worden. Dat begon voor de deur al, want een groot deel van de parkeerplaats is voor de externe partijen. Nu er op een steenworp afstand een heel groot hotel wordt neergezet door Van der Valk is er hulp nodig om de jongere generatie een toekomst te bieden.

Rob en Janny willen De Druiventros overnemen

Rob Zoontjens en Janny Zoontjens-Mutsaers, de dochter van Ad en Mieke Mutsaers, staan klaar om De Druiventros over te nemen. Dat gaat alleen dus niet zonder slag of stoot. Janny blijkt al snel te fungeren als mediator binnen de familie, want zij overlegt met beide kanten voor er tot een besluit wordt overgegaan. Rob is helder. “Mijn visie op het bedrijf is ietwat anders dan de rest van de familie.” Dat het niet altijd koek en ei is blijkt wel uit de tekst van Ad over zijn schoonzoon als het gaat over zijn gedachtes over het hotel. “Hij komt uit de wereld van de autoverkoop en dat is gewoon een baan. Dat is iets heel anders dan ondernemerschap.” Rob zelf: “Het is soms moeilijk voor mensen die al veertig jaar in het vak zitten. Het is vaak een beetje: ‘Hou maar wat je hebt, dat is al genoeg.’ Maar je moet juist een beetje out of the box denken als je het mij vraagt.”

Rob en Janny wonen op de eerste verdieping van het hotel met hun twee kinderen. “Voor mij was dat erg wennen”, geeft Rob eerlijk toe over het leven in het hotel. “Altijd en overal mensen.” Janny is niet anders gewend, want haar jeugd was hetzelfde als haar kinderen. En zo ontbijten ze dan ook in het restaurant, waar de kids luidruchtig aanwezig zijn. Wanneer de kinderen op school zitten begint het harde werken en de strijd. Ook het personeel erkent dat er vier kapiteins op het schip zijn. “Alle vier hebben ze een aparte visie hoe ze willen dat het eruit komt te zien.”

Herman en meneer Reimers balen al snel van familie Mutsaers

En of de uitdaging voor Herman den Blijker en meneer Reimers niet groot genoeg is in Herrie in de Druiventros, blijkt dat de familie Mutsaers hele andere plannen heeft. Waar het ingeschakelde duo al diverse architecten en specialisten hebben ingeschakeld om aanpassingen door te voeren aan het hotel, blijkt de familie onder leiding van Janny een volledig verbouwplan op de plank te hebben liggen. Een verbouwing voor een slordige veertien miljoen euro. “Je moet het zien als een drijvend cruiseschip waar alles op zit”, aldus Janny. En dat dus in het pittoreske Berkel-Enschot. De twee heren voelen zich dan ook bedonderd.

De conclusie van Den Blijker en Reimers is dan ook helder: “Als we dit hadden geweten, dan hadden we dit project niet gedaan.” Ondanks alle beslommeringen is er uiteindelijk eind september wel een feestelijke nieuwe opening van hotel De Druiventros geweest, waarbij burgemeester Noordanus van Tilburg op de rode knop drukte om de nieuwe zaak te openen. Sanitair, receptie, bars, airco, licht, geluid: het is allemaal vernieuwd in het familiebedrijf. Het is overigens niet uit te sluiten dat er geen tweede seizoen gaat komen, want de familie Mutsaers heeft ook De Postelse Hoeve in Tilburg en een hotel aan de Zeeuwse kust in Nieuwvliet in bezit.