Sterren op TV

Abigail de Wit vrouw van Tex de Wit

Abigail de Wit is de vrouw van Tex de Wit, een Nederlands cabaretier, tekstschrijver, stand-upcomedian en acteur. Hij werd vooral bekend als sidekick van Arjen Lubach in Zondag Met Lubach en kreeg later met Makkelijk Scoren een eigen televisieprogramma.

Abigail de Wit vrouw van Tex de Wit

Abigail de Wit is al jarenlang samen met Tex de Wit. Ze bekroonden hun liefde reeds met het huwelijk. Ook op het gebied van carrière maken doet Tex het de laatste jaren heel erg goed. Hij groeide van ‘rechterhand van Arjen Lubach’ al snel uit tot een serieuze naam op de buis.

Tex de Wit is een populaire sidekick van Arjen Lubach in Zondag Met Lubach. Met zijn droge humor, die op een nog drogere manier gebracht wordt, is hij hard op weg om net zo geliefd te worden als Arjen zelf.

Tex de Wit in Zondag met Lubach,Makkelijk Scoren en Klikbeet

Logisch gevolg is dat Tex de Wit ook meer zijn ‘eigen’ shows scoort. Zo is hij te zien in Klikbeet en het satirische VPRO-programma Makkelijk Scoren, samen met Jonathan van het Reve en Diederik Smit. Tex, in Amsterdam geboren als de zoon van striptekenaar Peter de Wit, studeerde overigens journalistiek op de Universit van Amsterdam, maar al snel daarna kwam hij erachter dat stand-up komedie zijn passie is.

En dat heeft hij zeker ook deels aan zijn vrouw Abigail de Wit te danken. “Na mijn masterscriptie kreeg ik van mijn vriendin een cursus stand-up comedy cadeau. Zes maandagavonden kreeg ik les in grappen maken. Aan het einde van de cursus, ging ik voor het eerst het open podium op. Ik voelde sterk: dit wil ik doen. Ik deed auditie bij Toomler en werd aangenomen. Een goede club, met de allerbeste comedians van Nederland”, vertelde Tex al eens in de Viva. De rest is geschiedenis!

Dit bericht bekijken op Instagram

Throwback naar 4 jaar geleden, toen ik nog een baard had en Abi nog een hoedje.

Een bericht gedeeld door Tex de Wit (@texdewit) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Boekenbal met mevrouw De Wit. #boekenweek #rebellen #ikhebeenslimmedroger ????: Jelmer de Haas

Een bericht gedeeld door Tex de Wit (@texdewit) op